Måndag

Vilken helg vi haft här hos oss. Vädret! Älskar värmen, solen, de klibbiga solkrämsindränkta kropparna, ljummet kaffe och chokladen som smälter bort så mycket! Och Texas är helt med på noterna. Vi har spenderat nästan all vår vakna tid utomhus sen i torsdags. Texas både premiärcyklade sin nya cykel och premiärbadade i Vättern i torsdags då vi var lediga. Fredagen jobbade jag, Texas var på fsk och även då blev det dopp i sjön med pedagogernas vakande ögon på sig. Sen kom systrarna Svensson med sina kids och vi lekte här utanför många timmar. 
 
.
Lördag till söndag sov vi i Kaxholmen. Älskar att vara där ute med människorna som betyder så mycket för oss. Jag mår så bra där (även om jag ibland får ett visst stresspåslag även där). Och vi sover som kungar nere i källaren på Aspängsvägen. 
.
Avslutade söndagen med fotbollsträning. Igpr passade jag på att gå en promenad på 40 min så att jag kom lagom tillbaka till deras små interna matcher och stafettlekar på slutet. Texas tycker det är kul och jag tycker det är toppen att han lär känna barn uppe på Ekhagen. 
.
Denna vecka är intensiv och kommer gå i fullt ös. Träning, jobb, simskola, tvätt osv... Efter familjefyset idag sprang jag först 1,5 km i behagligt 6.00 tempo. Sen tio 20 sek intervaller med 40 sek ståvila. De sista tre intervallerna snabbaste jag sprungit. 
.
Nu kvällsmat och serietittande innan sömn. ALLT precis som vanligt med andra ord! 

Ledig dag imorgon

Ledig dag och vakna utan klocka som ringer imorgon bitti. Hur underbart? Frukost i lugn och ro och efter det träning på Friskis. Har ont i min hand så det får bli underkropp. Texas vill bada, får väl se vad han tycker om tempen i Vättern om vi hinner ner till Sanna. Vid 15 får vi eftermiddagsgäster som stannar över middagen. Planerar att bjuda på Halloumistroganoff. 
.
Nu somnade Texas precis. Jag ska ta mig en kopp te och kvällsmat framför tvn. Har tre olika serier jag pendlar mellan från kväll till kväll. På lördag ska vi äntligen till Kax på sleepover, det könns dom en evighet sen vi sist var där. 

Måndag

Måndag igen. Veckan är igång. Ett litet miniavbrott på torsdag med röd dag. Sen jobbar jag på fredag. Tanken var ledighet men vi har mycket att göra och jag har elever som behöver köra så jag la in fyra timmar på schema. Vilken helg vi hade hörni! Längtan till sommaren och semestern drog igång rejält! Vi åt glass, hängde hemma hos Hana, på Friskis och ledde pass, lekte och avslutade med fotbollsträning igår. Det är kul! Jag kan verkligen tänka mig att bli en "fotbollsmorsa"! Måste börja plugga på lite regler och taktik nu bara.. 
.
.
 
Idag var jag och träffade Texas nya pedagoger inför nästa läsår. Min lilla börjar bli stor! Det är något vi båda ser fram emot, men oj vad jag verkligen ser vikten i att prata och fråga om dagarna. För nu flyttas han liksom in på skolan "på riktigt" och det är ett annat tempo och mycket mer barn. Och barn är barn. Som ni alla vet. Det finns barn som säger dumma saker, retas, knuffas osv (pga så mycket olika anledningar), och vikten i att vara närvarande och frågvis blir bara viktigare och viktigare i sitt eget barns liv. Även rektorn var på plats, gullade honom skarpt. Han sa några riktigt kloka ord spm jag tar/ tog med mig in i det som komma skall. 
.
Avslutar med ett GRATTIS OCH HURRA för min bästa pärla, Martina! Igår fyllde hon år och på lördag blir det mys tillsammans med våra minijuveler! 

Jossan & Texas

- och en dammråtta här och där

RSS 2.0