"Glass" och hurrarop!

Tips från instagram: "Lakritsglass"! 1,5 dl kvarg & 2 tsk lakritspulver. Vispa ihop med elvisp. In i frysen, ta ut i god tid innan du vill äta den. Ät den sen med gott samvete. 
.
Haft en fin dag. Bad tillsammans med kompisar som vi tycker väldigt mycket om. Sen lite lunch här hemma och efter det lite träning på Friskis. Väl hemma pt Texas fiskpinnar och jag goda ärtbiffar, röra och vitkålsgratäng. 


.
Skickar även här iväg ett hurra till Bonnie idag, hela 4 år fyllda. Och tre av de åren har vi nu känt varandra. Och ingen är gladare än just vi! Måndag

Nu är nyårsveckan igång. Vi har hunnit med tvätt, matlagning, city, Friskis, XXL, rusta, Ikea, mataffär. Och en snabblunch på Donken. Burgare och mjölk till den lille. Kaffe och medtaget mellis till den store (alltså jag!) 
.
Körde armpass på Friskis, som vanligt känns det lite meningslöst att gå från gymet utan att ha svettats. Men det var jobbigt, tungt. Så det gjorde förhoppningsvis lite nytta. Sista supersetet dips/ bicepscurls frustade jag ordentligt. Hehe... 
.
Startade morgonen med att göra en vitkålsgratäng. Gjorde just denna att ta med till landet över julen och den fick tummen upp av de flesta. Originalreceptet innehåller rikligt med smör, grädde och ost. Den varianten bjöd jag på vid jul. Idag blev det en snålare och helt vegansk variant. 
.
Recept vitkålsgratäng: 600 gram vitkål delad smått. 1 hackad gul lök. 1-2 pressade vitlöksklyftor. Låt detta få brynas (vilket ord är det jag söker? stekas? Puttra? Kokas?) mjukt i mkt smör alt rapsolja. När det mjuknat i med ca 2 dl grädde alt oatly iMat och 1/2 msk sambal olek. Låt det puttra och smaka av med salt/ peppar. Häll över i form och ha över ost. Ju mer desto bättre såklart, ost liksom (Idag vegoost)!!!! In i ugn på 225 grader i allt mellan 15-30 min beroende på ugn osv.. Gott gott! 
..
Här är min nya favorit i köket, bra julklapp!! 


Lördag

Ligger i soffan och slötittar på Marco Polo. Haft en dag med diverse shopping tillsammans med syster E. Först fyndade vi på Erikshjälpen som hade 50% på allt i butiken. Sen A6 där syrran hittade några plagg åt sig själv och jag till barnet. Och två par träningstajts åt mig själv. Vidare till XXL där planen var ett köp av Icebugs, men landade tillslut på broddar och nya (vanliga) löparpjuks. Bytte från asics till new balance. Ska bli kul att testa nytt på fötterna. Invigde broddarna med en 5K runt Munksjön. Det kändes "tummen upp" hela varvet runt! Efter löpet skrek kroppen efter mat, så in på Ica maxi snabbt och köpte sallad som jag åt här hemma. Till dessert en bit kaka (kanelbullecheescake). Gott gott. Mycket pengar spenderades idag, känns ändå ok när man lyckas fynda på rea. 
.

Bönan sover borta i helgen, imorgon ses vi igen! 

Jossan & Texas

- och en dammråtta här och där

RSS 2.0