Söndag

Hej, hoppas ni alla haft en fin helg!?! Jag och systrarna hade en så himla trevlig kväll tillsammans igår. I julklapp (gäller att spara de goda klapparna länge) fick de hemlagad middag och efterrätt av mig. De skulle stå för snacks och dricka. Bra deal! Jag bjöd på vegolasange med grönsaker, linser, färska plattor och mängder av ost. Kan vara en av de bättre måltiderna jag lagat! Vi åt, spelade spel och snaskade godis fram till midnatt. Så bra kväll! Barnen var på landet och tältade med morfar (mormor sov kvar inne). De var mycket nöjda! 
.
På tal om barn, Texas har det jobbigt. Det är svårt för mig att sätta ord på hur han mår. För han mår bra, han är glad och nöjd. Men han mår också mindre bra. Han blir ledsen, har jobbiga tankar och känslor kring saker och ting.. Nedstämd och trött. Att veta hur man ska hantera och möta honom är svårt. 

Vardag

Fr.o.m. idag är vi igång med vardagen igen. Jag har inte haft några större problem med att börja jobba efter ledigheten. Vi har mycket att göra och dagarna går fort.. värre har det varit för Texas. Igår var det mycket känslor, nerver, funderingar, tårar osv. Han somnade redan vid 19 och vi hade en jobbig och orolig natt. Lämningen imorse gick ok men när jag kom för att hämta låg Texas och sov. Han hade klagat på huvudvärk och varit trött. Dagen hade gott bra berättade personalen men han hade som sagt varit trött. Och sen fortsatte eftermiddagen sådär. Trots kompis Viola + hennes bror som hängde på oss hem. Har försökt lirka med honom om det är något speciellt han tänker på. Om det är något som tynger hans hjärta eller hjärna. Han pratar om mobbning, han är rädd att bli mobbad. Han pratar om kräk, han är rädd att kräkas. Jag möter honom så gott jag kan i hans funderingar. Säger att han är omtyckt av kompisar. Vi pratar om kräk, det gör man när man är sjuk. Jag tänker att jag måste tänka mer på hur jag pratar och är. Han hör och förstår mer än jag tänker och tror. Att visa känslor i ett hem tror jag är viktigt, att vara ledsen. Att vara glad. Arg. Nedstämd osv. Men han ska aldrig behöva bära min oro eller mina djupaste tankar. Han är ett barn. Han ska tänka på hyss, bus, kompisar och fotboll. Nu sover han, vi fick tillsammans kämpa med att hålla honom vaken till åtta. Håller tummarna för en bättre natt och piggare morgondag. 

Dagarna innan

Nu är vi inne på sista dagarna av denna långa härliga ledighet. Den har gjort gott. Men vi är redo för hösten. Texas längtar till fritids och förskola. Jag vet att bara jag kommer igång med jobbet gillar jag vardagen (men just nu lite av och på i huvudet och kroppen) Så bring it on! Var faktiskt förbi Texas klass/ fritids tidigare idag för att checka av inför lämningen på torsdag (han fick sommarlov även onsdag då det blir sleepover i Kaxholmen tis-ons). Träffade Texas blivande pedagoger/ lärare, fick lite tid att prata kring Texas mage och toalettrutiner. Och hans pappa. Just nu är det inga speciella frågor eller funderingar men det är otroligt viktigt att alla vuxna som är i Texas närhet är införstådda och vet hur läget är. Vi kommer prata mer om detta när vi ses på det första föräldrarsamtalet kommande veckor. En utav pedagogerna lever själv i ett förhållande som inte hör till det "normala" som skiljer sig från normen. Hon påpekade att de är noga med hur man ställer frågor eller pratar om just detta med mamma-pappa-barn. Jag känner mig trygg. 
.
Texas fick åka med mormor ut till landet idag och sova kvar till imorgon. Jag tänkte fixa lute hemma men det finns liksom inte så mycket jag kan göra. Inför flytten alltså. Börja städa en massa känns "onödigt" då jag kommer behöva dra över allt en gång till. Men visst, grovgörat är ju aldrig fel att göra redan nu.
.

Jossan & Texas

- och en dammråtta här och där

RSS 2.0