Mycket mat

Jag har lite svårt att hinna få i mig alla mina kalorier varje dag. För att få upp siffran lite innan sömn åt jag precis ett päron, 70 g keso och 15 g jordnötssmör. Serverades tillsammans med ett stort glas H2O. 
.
Kvällens middag blev en lins-bönsoppa/ gryta med morötter, sambal olek, krossade tomater och lök. Lite feta på toppen och grillade zucchini m. ost på som tillbehör. Även det gott för magen. Rakt ut i musklerna tänker jag! Syster E gjorde oss sällskap istorn, mycket trevligt. 
Dagen bjöd på lågintensiv cardio, 5,5K PW tillsammans med Texas och vagnen. Härligt väder men trötta ben.
.
Måste ge mig själv lite credd, inget socker (förutom en hembakad bulle och skorpa under helgens bäbisbesök) på flera veckor. Räknar inte in jordnötssnöret som socker, utan som en daglig fettkälla. Måttliga mängder folks! Socker har inte varit något svårt, har inte haft det som last på länge, svårare har varit just nötterna. I love nötter!!!! Men inga alls i mun sen jag började på detta upplägg. High five på mig själv! Tror säkert ett bakslag kommer, jag är ju trots allt mänsklig. Tex till helgen som kommer bestå av festligheter... Men det är ju ett år sen jag sist tog en klunk alkohol så jag tänker: kör all in. Sen back to vardag och nyttigheter igen. 

Sömn, sjukhusbesök och träning

Mitt barn sovvägrar. Jag är frustrerad. What to do? Varför blir jag frustrerad för? Kanske för att jag vet att jag imorgon bitti kommer behöva vecka honom, trött och inte alls pepp på att vakna. Vi har läst böcker, samtalat och nu lyssnar vi på Sigur Ros och har tända ljus. Men det kryper i den lilla kroppen.... Ofrivilliga sena kvällar resulterade i en timmes nap på fsk idag. Oh no, det var så långe sen han sov på dagen. Men jag klandrar inte hans fröknar. Men jag anar en ond cirkel tyvärr... 
.
Går in på vecka 4 (eller är det 3??) på mitt träningsschema. Idag var det styrka som gällde. Ökar inget på vare sig marklyft eller knäböj för tillfället. Lyfter mellan 55-70 kg och knäböjer ca 45. Lyckades ta 14 kg i vadera hand i ett set hantelpress, men sen fick jag inte ens upp dem i lyften så backade till 12,5 kg igen. Men jag andas in, andas ut.. I sinom tid kommer jag både bli stark och tappa mer kroppsfett. Så tänker jag just idag iaf. Har hunnit med ett besök hos min Dr Bülow idag också, vi kollade av mina värden och hon tog sig en titt på mina ögon. Och när hon lyssnade på mitt hjärta och tog min puls gav hon mig beröm. Lugna och få hjärtslag och lugn puls tyder på en vältränad kropp. Tack sa jag och log. Mina ögon är bättre och jag känner mig frisk. Hon sänkte min dos levaxin och förhoppningsvis märker jag ingen skillnad. 
.
Dessa härliga kort dök upp på min timehop idag:

.

Två år sen var bönan så här tjusig :)

Så mycket mat

Nu plöjer jag vidare tredje säsongen av Homeland. Bara två avsnitt kvar. Spännande! 
.
Texas har haft en häftig helg på bortaplan, jag har tagit det riktigt lugnt idag. Efter frukost gick jag en PW på nästan 7K, 47 min. Efter det har jag ätit, bakat, ätit och nu lite mer käk. Till kvällsmål blev det bröd, auberginröra, keso med jordnötssmör. Och innan dess gröt m. blåbär och msndelmjölk. Och ännu tidigare då det vankades lunch bjöd jag mig själv på torskgratäng med råris och tomat. Så mycket mat. Så mycket god mat, och det är knappt jag kommer upp till 2300 kcal som är mitt mål dessa åtta veckor i steg 1 i Olgas bok. 

Jossan & Texas

- och en dammråtta här och där

RSS 2.0