Början av veckan

Igår var en mysig dag. Äntligen fick jag min efterlängtade sovmorgon. Jag sov helt enkelt bort min planerade morgonträning. Men min kropp njöt nog av det, mer än vad min hjärna gjorde. 
Hela förmiddagen tillbringade jag med en kär vän och hennes två månaders lilla bäbis. Vi åt gott och pratade om livet, det som har vart och det som är nu. Vilken energiboost!
Texas kom hem runt 16-tiden och vi plockade på en gång ut hans lilla cykel och trampade ett varv runt kvarteret. Så skönt väder, solens strålar är välbehövda. Och just ja, jag putsade lite fönster på morgonen. Det blev bättre än vad jag förväntat mig. Så när det finns lite tid över tar jag resten :)
.
Idag efter jobb/ dagis drog vi till Friskis. Jag kände att det var länge sen jag stod på löpbandet så dagens wod la jag upp ungefär så här:
1km löp tempo 12
10 armhävningar
10 v-rull med boll (magen jobbar, tyvärr har jag fortfarande träningsvärk sen förra vecka så de blev lite halvdana)
10 stående armrodd 10 kg i var hand 
10 grodhopp av/på bosuboll 
De andra fyra varven sprang jag 500 m på tempo 12,5
39 min. Klart! 
Hämtade Texas och drog hem och åt blodpudding och smörstekt vitkål. Sen somnade T vid strax efter 19.00 och snart är det min tur också. 
.
Så här ser formen oftast ut efter en nattsömn. 
Kvällens form är oftast mer kurvig och mjuk. 


Sunshine

Morning sunshines.
Vaknade vid 05.00, halvsov till 06.00 men sen kunde jag inte slappna av längre. Barnfritt, men ändå vakna i ottan. Antar att min kropp inte behövde sova mer. Den kände sig klar, utvilad. Och pigg på e ny dag. 
Har lite värk här och där efter denna veckans olika wod's. De mesta är uppsagde ungefär så här:
500 m rodd på maxmotstånd (ca 2.15 min)
10 armhävningar
10 lunges med vikter/ ben
10 squat med eller utan stång
10 kb swing 12 kg

Och fem varv. Lägger in lite olika övningar från gång till gång. Men har ofta det här ovan som grund. Brukar avsluta med någon tabata, tex varva jägarvilan med pilatesboll mot vägg och plankan. 

Att jag tränar så pass mycket som jag ändå gör visar tyvärr ytterst få resultat på utsidan. Jag tror det har mycket med min kost att göra, trots att jag äter nyttigt och bra. Kanske jag bara äter lite för mycket av det goda? Jag kan nästintill äta hur mycket som helst. Jag känner sällan att jag är mätt, utan tar gärna fler gånger. Många andra känner att nej, nu räcker det. Men det det gör sällan jag. Min magsäck måste vara helt enorm. Som kan rymma så där mycket. 

På ta om mat, nu är det frukostdags. Morgonsmoothien med kvarg, spenat, mjölk, linfrön, chiafrön och Fun- light står och väntar på mig i kylskåpet. Till detta "life changing bread" med ajvar och kalkon på. Och ja, kaffe. 
Mycket mat som sagt, men idag måste jag ladda ordentligt. Klockan 10.00 är det min tur att cykla i Spin of hope.  Är med i ett lag som pappa och hans anställda satt ihop. 1 timmes spinning. Inte direkt vad jag är van vid. Men det är ju bara att trampa på! 

My hero

Vill skicka över kärlek och tack till er, vänner, som ger mig så mycket. Era ord värmer otroligt, ert stöd, att ha er som bollplank. Att ni orkar lyssna och ta till er mina ord. 
Jag är så lyckligt lottad, jag drog min absolut högsta vinst när jag blev mamma till denna lila människa. Detta lilla liv som ställer livet på högkant stundtals. Som får mig att dra mitt hår och vrida mig själv ut och in. Som får mig att känna MIT totalt på bott. Men som, detta till trots, alltid får mig att svämma över av kärlek.
.

Min hjälte. 

Jossan & Texas

- och en dammråtta här och där

RSS 2.0